Een gezonde leefomgeving

Een belangrijk aspect van de modules van Finch Buildings is het gezonde leefklimaat, dat voornamelijk door de keuze van de materialen tot stand komt. Finch Buildings neemt de gezondheid van gebruikers serieus en kiest daarom voor hout als bouwmateriaal.

Vochtregulerend

Een gezond en comfortabel leefklimaat in een huis van hout wordt gewaarborgd door de vochtregulerende werking van het materiaal. Hout absorbeert vocht uit de omgeving als er teveel van is en geeft vocht af zodra een ruimte te droog wordt. Het materiaal zorgt dus voor een stabiele vochtbalans. In een ruimte waar de luchtvochtigheid gebalanceerd wordt, is de kans op infecties, stof, mijt, schimmel en bacteriën kleiner. Hout is hierdoor een geschikt materiaal voor mensen met astma of allergieën.

Geen koude muren

Hout is een goede isolator, waardoor huizen van hout een minder grote warmtevraag hebben. De oppervlakte van het hout neemt de temperatuur van de omgeving over, waardoor het geen kou uitstraalt of condensatie vormt. Hout voelt altijd warm aan in tegenstelling tot muren van steen.

Goed voor de geest

Naast alle positieve fysieke eigenschappen van hout heeft het ook een positief effect op de psyche van de mens. Studies hebben uitgewezen dat hout stress verlagend werkt, hetgeen van positieve invloed is op vitale functies van lichaam en geest. Een echte healing environment.