Warm modernistisch design

Een gebouw moet goed voelen. Duurzaamheid en gezonde materialen dragen daar aan bij, maar het moet wel in een aantrekkelijk vorm gevat worden.

Uitstraling

Zowel voor de gebruikers van het gebouw als voor omwonenden moet het gebouw de juiste uitstraling hebben. Daarom is er veel aandacht besteedt aan het ontwerp van de Finch module. De basis van de module is massief hout. In combinatie met de zwarte kleur van de kozijnen en de egale strakke lichtgrijze vloer ontstaat er een modern contrast met het warme hout. De gevelbekleding van Western Red Cedar is een hoogwaardige houtsoort die lang mooi blijft en natuurlijk vergrijst als de tijd verstrijkt. Dat geeft de Finch modules ook van buiten een natuurlijke en moderne uitstraling.

Foto: Kees Hummel

Ritme

Doordat we met de modules ook grotere gebouwen kunnen maken ontstaat er in de gevel een sterk ritme van de verschillende omkaderde eenheden. Afhankelijk van de aanwezigheid van een balkon kan er een afwisselend gevelbeeld ontstaan van gedeeltelijk terug liggende gevels waarbij de lijnen van het balkonhek een speels spel spelen met de dikkere lijnen van het achterliggende kozijn.

Daglicht

De aantrekkingskracht van het ontwerp komt niet alleen door het gebruik van hout. Door de gevel brede pui, die van de vloer tot plafond reikt, kan het natuurlijke daglicht tot ver in de module binnen dringen. De extra hoge binnenruimte van 2.80m draagt daar nog eens extra aan bij. Zo kan een kleine ruimte toch heel groot voelen. Zelf omschrijven we onze stijl als ‘warm modernisme’.