Een hernieuwbare grondstof waarvan we alle eigenschappen ten volle inzetten. Alle houtsoorten die gebruikt worden voor de bouw van de Finch module zijn FSC en/of PEFC gecertificeerd.

CO2-opslag

Hout als bouwmateriaal is duurzaam omdat het terug kan groeien.  Hout is het enige bouwmateriaal dat CO2 opslaat in plaats van uitstoot bij productie. Een boom neemt in zijn levensduur CO2 uit de atmosfeer op. Wanneer een boom sterft en gaat rotten komt deze CO2 weer vrij. Wanneer een boom gekapt en gebruikt wordt voor onze gebouwen, dan blijft de CO2 besloten in het hout. Onze gebouwen zijn daardoor een ‘CO2-buffer’ die per module 11 ton CO2 opslaat. Daarnaast wordt er voor een Finch module nauwelijks staal gebruikt en geen beton, materialen die voor een vergelijkbaar bouwvolume circa 40 ton CO2 zouden uitstoten. Hierdoor is een Finch module 51 ton carbon-negatief. Bovendien is ons massief hout bijzonder efficiënt omdat het dient als constructie-materiaal, isolator, brand- en geluidwering.

Terugplanten

Uiteraard wordt er voor het gebruikte hout nieuwe bomen aangeplant. Zowel het vurenhout voor de massief houten panelen van het casco als het Western Red Cedar (WRC) van de gevelbekleding worden door onze leveranciers terug geplant. Er worden zelfs meer bomen aangeplant dan dat er bomen gekapt worden voor de bouw van onze module. Hierdoor krimpen de bossen niet, maar groeien ze. Al ons toegepaste hout heeft het keurmerk FSC en/of PFEC.